Menu Language

Over tanderosie

Hoe vaak komt tanderosie voor?

Tanderosie neemt toe

Tandartsen melden dat het aantal mensen met tekenen van tanderosie stijgt, omdat meer mensen hun eigen gebit langer behouden en omdat de populariteit van voedsel met zuur in het moderne voedingspatroon toeneemt. Denk aan vruchtensap, frisdrank, wijn en bepaalde fruit- en groentesoorten. Grotere porties en het vaker eten van tussendoortjes dragen er ook toe bij dat deze conditie steeds meer voorkomt.


Tot 26% van de volwassenen heeft last van tanderosie.

corner corner corner corner

Pronamel kv1

Je tanden zien er gezond uit, maar zijn ze dat ook echt?

Pronamel kv2

Een tandarts kan de vroege tekenen van tanderosie signaleren

Tanderosie bij kinderen

Tandartsen signaleren de gevolgen van zuur in voedsel en drank nog veel vaker bij kindertanden. Melktanden lopen groter risico op slijtage door zuur, omdat deze minder gemineraliseerd en dus zachter zijn dan blijvende tanden.

Kinderen drinken tegenwoordig meer vruchtensappen en zure frisdranken dan ooit tevoren. Ook eten ze doorgaans vrij veel fruit. Hierdoor is tanderosie een steeds groter wordend probleem. En wel zozeer dat goede verzorging van het tandglazuur belangrijker is dan ooit. Praat met je tandarts over de extra verzorgingsmaatregelen die je kunt nemen om de hoeveelheid zuren van het voedingspatroon van je kind te controleren.

Proglasur  is een tandpasta die speciaal is ontwikkeld om het tandglazuur te verharden en je tanden te helpen beschermen tegen de gevolgen van tanderosie. Het Proglasur-assortiment biedt een reeks formules, waaronder ook Proglasur Junior.  Proglasur Junior wordt aanbevolen voor kinderen ouder dan 6, maar kan onder begeleiding van je tandarts ook worden gebruikt door kinderen jonger dan 6 die lijden aan tandbederf en de eerste verschijnselen van tanderosie.

 

Acid Wear Children

Referentie: Onderzoek uitgevoerd door Milward Brown, 2010

Meer weten: Wat zijn de symptomen van tanderosie?

* Afbeelding bewerkt om klinische situatie te illusteren.